.










Türkiye-Suriye Silahli Kuvvetleri Karşılaştırması


Türkiye - Suriye Silahlı Kuvvetler Karşılaştırması

      Bu tarz haberler modadır, eğer bir ülke herhangi bir ülke ile ufak veya büyük bir sürtüşme yaşadığında, iki ülke basının en büyük haber kaynağı bu konudur, "güç karşılaştırması" ve emin olun bu bilgilerin ne kadar güvenilir olduğu da kesin değildir. Ama biz de adeti bozmayarak son "Suriye'nin Türkiye savaş uçağının düşürmesi " ardından çıkan tartışmalar ışığında Türk-Suriye ordularını karşılaştıran bir haber derledik.



İki Ülke Asker Sayısı Uçak Sayısı Tank Sayısı Yerdeki Silah sistemi Deniz Araçları Topçu Sistemleri Deniz Altı Fırkateyn Mayın İmha Gemisi Amfibik Gemi
Türkiye 612.900 1940430069.774265183816192055
Suriye 304.000 830530025.406192.160-243


      Şimdi bu karşılaştırmalar hakkında çeşitli yorumlar yapılacaktır. Öncelikle şunu ifade etmek gerekir: Bu tabloda var olan askeri mühimmatın özellikleri de çok önemlidir, hem de ayırt edici özellikte önemlidir. Örneğin Türkiye'nin uçak sayısı tabloda fazla olarak görünüyor, Suriye'nin uçak sayısı bundan daha da az olup da Türkiyeden üstün olabilirdi (üstün donanımlı;güdümlü füze eklenebilen - tam otomatik - bilinen bilinmeyen bütün yeni özellikler). Bu nedenle lütfen sayıya takılmamak gerekir, yoksa Türkiye şaşırabilirsiniz ama İsrail'i de rahatca yenebilir. (Nicelik önemli olsaydı, ama nitelik çok daha önemli)


Reklamlar



Labels: , , , , , ,



Bir Yorumu Esirgemeyin:

Yorumunuz İçin Teşekkür Ederiz

Blogger tarafından desteklenmektedir.