.










Görevimiz Tehlike - Asker Anilari





Doğu askeri her an tehlikeyle dip dibedir dolayısıyla pek sıkılacak zamanı olmaz, her zaman tetiktedir. Ama biz batı askerleri kendi maceramızı kendimiz yaratmak zorunda kalırız. Kendi aramızda güvenilir yaklaşık 15 kişilik bir tim oluşturup giyim deposunu soymaya karar verdik, ama bunu nasıl yapacaktık ? Kapıda nöbetçi var ve tek giriş yolu deponun yan tarafındaki ufacık cam. Plan aynen şu şekilde olacaktı;

-Ani müdahale mangası şoföründe ve yine o ekipten birinde cep telefonu bulunacaktı.
-depoya dalacak ekipten bir kişide de cep telefonu olacak ve işlem bitince şoföre mesaj atacaktı.
-Ani müdahale mangası nöbetçilerin üstünü arama ve üstünde sigara vs. bulunursa tutanak tutma yetkisine sahipti. Bu yüzden ani müdahale mangası çavuşu nöbetçiyi oyalayacaktı. (şansımıza üstünden sigara çıkarsa tabi)
-Çavuş nöbetçiyi oyalarken 3 kişi depoya girecek 3 kişi dışarda bekleyecek.
-İçerdeki ekip çorap, atlet, don, sıfıt kafulaj'ları alıp yine içerde bulunan valizlere doldurulacak.
-dolan her valiz camdan dışarı atılacak hemen deponun arkasından dolanarak deponun yan tarafındaki su deposunun altına koyulacaktı.
-işlem tamamlanınca şoföre mesaj atılacak ve araç gelip bizi alacak ve son sürat kaçacaktık. (Ani müdahale mangası aracının tugay içersinde hız limiti yoktur bu yüzden a.m.m ile anlaştık bu iş için.)

Plan güzeldi ama uygulamada bu kadar güzel olacak  mıydı ? Ölmek var dönmek yok deyiminden yola çıkarak planı uygulamak için uygun zaman olan geceyi seçtik ve yarımız uyudu yarımız saatin gelmesini bekledi. Vakit geldi, saat gecenin 2'si. Herkesi uyandırdık ve planı tekrar gözden geçirip harekete geçtik. Acemi birliğinde aldığımız komando eğitimini kullanma zamanı gelmişti. 6 kişi deponun arka tarafına sızıp beklemeye başladık. A.m.m çavuşu görünür görünmez uygulamaya geçtik hemen 3 kişi deponun yan tarafından içeri daldı ben ve diğer 2 kişi dışarda beklemeye başladık. Aynen planladığımız gibi Valizler teker teker gelmeye başladı kısa bi süre sonra. gelen her valizi koyduk ve aracın çağırdık. A.m.m aracı son sürat girdi deponun yan tarafına hemen valizleri araca yükleyip olay yerinden yürüyerek uzaklaştık, çünkü araçta a.m.m'nin kendi personelleri vardı onlar işin makyajı kısmıydı. Valizler bölüğün arka tarafında bulunan yeraltı deposuna atıldı ve ertesi gün paylaşım yapıldı. Nöbetçinin üzerinden sigara çıkmış fakat çavuş oturup nöbetçiyle beraber sigara içip muhabbete girmiş, planda olmayan bir hareketti ama işe yaramıştı. Kişi başına yaklaşık 20'şer çift çorap ve 10'ar çift don, atlet ve 1'er çift tam takım kamuflaj düşmüştü. Ama asıl önemli olan yaşadığımız maceraydı ve bu anım benim sadece askerlik değil, hayatım boyunca yaşadığım en çılgın anımdır.



Labels: , , ,



Bir Yorumu Esirgemeyin:

Yorumunuz İçin Teşekkür Ederiz

Blogger tarafından desteklenmektedir.